Evenementen en wedstrijden

CHIO Rotterdam: Meer dan sport, een unieke ervaring

chio rotterdam paardensport

In dit artikel vertelt Joyce Lebon over haar ervaringen met het CHIO Rotterdam en waarom het evenement zo bijzonder is. Het hele jaar door zijn velen actief om die vijf dagen in juni tot een Rotterdams hippisch hoogtepunt te maken. Joyce Lebon is al bijna 40 jaar werkzaam in de paarden en sinds 2006 betrokken bij het CHIO als sportmanager.

Een rijke geschiedenis

Joyce’s eerste bezoek aan het CHIO was in 1982 als toeschouwer. Sinds 2006 is ze verantwoordelijk voor alles wat er in de piste gebeurt. In haar tijd als sportmanager zijn er veel veranderingen geweest, zoals de overstap van gras naar zand in de hoofdpiste.

Onvergetelijke momenten

Enkele hoogtepunten die Joyce nooit zal vergeten, zijn de Europese Kampioenschappen in 2011 en 2019 en de Grote Prijs-winst van Laura Kraut in 2007. Het CHIO Rotterdam is geen makkelijk evenement om te organiseren, maar mede dankzij de vele vrijwilligers lukt het elk jaar weer.

Programma 2023

Dit jaar zijn er naast de vijf sterren rubrieken ook twee sterren rubrieken bij het springen om andere ruiters een kans te geven en nieuw publiek aan te trekken. Woensdag is toegevoegd aan het programma met gratis toegang en schitterende nationale rubrieken. Joyce hoopt op volle tribunes en benadrukt dat het CHIO Rotterdam meer te bieden heeft dan alleen sport.

Unieke locatie en sfeer

Het CHIO Rotterdam is gelegen op een unieke locatie, midden in het bos en de stad. Buitenlandse deelnemers wijzen Joyce elk jaar weer op deze bijzondere plek. Het evenement mag zich tot toplocaties zoals La Baule en Rome rekenen.

Favoriete ruiters

Ondanks haar neutrale rol als sportmanager, heeft Joyce toch enkele favoriete ruiters zoals Marcus Ehning en Henk Nooren. Ze bewondert hun prestaties en ziet hen als inspiratiebronnen in de paardensport.

Toekomst van de paardensport

Joyce vindt het jammer dat jonge ruiters tegenwoordig al vroeg een discipline kiezen en pleit voor meer veelzijdigheid in de sport. Ze sluit het gesprek af met haar wens voor een mooie toekomst voor het CHIO Rotterdam, mede dankzij trouwe sponsoren en enthousiaste vrijwilligers.

Bron: Chio

Aanbevolen artikelen

Nieuws van EquiHub

Minder lezen, meer weten

EquiHub maakt paardensportinformatie op internet toegankelijker voor Nederlandse en Belgische paardenliefhebbers. We houden lezers op de hoogte van relevante nieuws- en achtergrondartikelen uit nationale en internationale media.

Onze ervaren journalisten selecteren dagelijks belangrijke artikelen over de paardensport, waarna we een synopsis maken en een link naar het oorspronkelijke stuk bieden. EquiHub is zo een betrouwbare en uitgebreide bron voor paardenliefhebbers in Nederland en België.

Recent nieuws