Overig nieuws

De paardentram maakt plaats voor een kleiner koetsje in Middelburg

Jenny Boone, het gezicht van de paardentram

Al vijftig jaar lang bestuurde Jenny Boone de paardentram in Middelburg. In die tijd heeft ze talloze toeristen en inwoners een ritje bezorgd in haar iconische rijtuig. Echter, vanaf dit seizoen blijft de paardentram in de stalling, omdat het te zwaar en te druk werd voor Jenny. Desondanks neemt ze geen volledig afscheid van haar passie voor paarden en rijdt ze dit seizoen door de stad met een kleiner koetsje.

Overstappen naar een kleiner rijtuig

Door de jaren heen is het werken met de paardentram steeds zwaarder geworden voor Jenny, vooral na een ernstig ongeluk twaalf jaar geleden. Voor de paardentram zijn vier paarden nodig en de verzorging en het optuigen van deze dieren vergt veel energie. Daarom heeft ze besloten om na vijftig jaar de paardentram achter zich te laten.

Van jongs af aan in de paardentramwereld

Jenny begon al op haar tiende met het werken op de paardentram tijdens de vakanties. Toen ze zestien was, mocht ze zelfstandig de paardentram besturen. Haar leven en carrière draaiden altijd om de paardentram. Nu moet ze wennen aan het feit dat het vertrouwde beeld van haar op de blauw-gele paardentram met rode velgen verdwenen is.

Passie voor paarden en het contact met mensen

Ondanks dat ze gestopt is met de paardentram, kan Jenny niet zonder haar paarden en het contact met mensen. Daarom rijdt ze nu met een zwart koetsje door de stad, getrokken door haar paard IJsbrand (17). Met dit kleinere rijtuig kan ze slechts vijf mensen tegelijk vervoeren, maar dat maakt het juist gezellig en persoonlijk. Bovendien is het koetsje wendbaarder en kan ze gemakkelijker door smalle straatjes navigeren.

Toekomstplannen voor Jenny

Jenny is van plan om in ieder geval dit seizoen nog met haar koetsje te rijden. Daarna zal ze beslissen of ze doorgaat of definitief stopt. Aan het einde van het jaar gaat ze met pensioen, wat betekent dat er rustigere tijden aanbreken. De toekomst hangt af van hoe dit seizoen verloopt en hoe haar lichaam reageert op de veranderingen.

Bron: Omroep Zeeland

Aanbevolen artikelen

Nieuws van EquiHub

Minder lezen, meer weten

EquiHub maakt paardensportinformatie op internet toegankelijker voor Nederlandse en Belgische paardenliefhebbers. We houden lezers op de hoogte van relevante nieuws- en achtergrondartikelen uit nationale en internationale media.

Onze ervaren journalisten selecteren dagelijks belangrijke artikelen over de paardensport, waarna we een synopsis maken en een link naar het oorspronkelijke stuk bieden. EquiHub is zo een betrouwbare en uitgebreide bron voor paardenliefhebbers in Nederland en België.

Recent nieuws