Uitrusting en accessoires

Diefstal paardentrailer: sloten alleen niet voldoende tegen diefstal

diefstal paardentrailer paardensport

Diefstal paardentrailer: verzekeraars delen verontrustende cijfers

Uit recent gepubliceerde statistieken van verzekeraar Ecclesiastical, die de paardentrailerverzekeringen van SEIB Insurance Brokers ondersteunt, blijkt dat alleen sloten niet voldoende bescherming bieden tegen diefstal van paardentrailers. De verzekeraar deelt deze gegevens om tips te geven om toekomstige diefstal te voorkomen.

Veelvoorkomende situaties bij diefstal paardentrailer

Uit de claims van SEIB-klanten blijkt dat 95% van de gestolen paardentrailers werd meegenomen van een locatie die niet het huisadres van de klant was. Van de gestolen trailers had 20% alleen een koppelingsslot, 63% een koppelingsslot én een wielklem, 11% alleen een wielklem en bij 6% was de beveiliging onbekend. Deze cijfers suggereren dat enkel sloten onvoldoende beveiliging bieden.

Advies om diefstal paardentrailer te voorkomen

SEIB en Ecclesiastical raden aan om naast sloten ook andere maatregelen te treffen, zoals het stallen van de trailer in een afgesloten ruimte en het gebruik van tagging- en volgsystemen. In de claimsstatistieken was er één trailer met een volgsysteem; deze werd na diefstal teruggevonden.

Belang van officiële registratie en extra beveiligingstips

Verzekeringsmaatschappijen benadrukken het belang van het registreren van beveiligingslabels in een officiële database. Mike Bullman van Safe Security Solutions geeft extra beveiligingsadvies: verberg de trailer bij voorkeur in een schuur en zorg dat deze uit het zicht staat. Blokkeer de toegang tot de trailer en gebruik wiel- en koppelingssloten om dieven te vertragen.

Alarmering en sociale media als hulpmiddel

Volgens Bullman zijn waarschuwingen en meldingen waardevol om diefstal te voorkomen. Beveiligingslichten of alarmsystemen kunnen indringers afschrikken. Hoe eerder een indringer wordt gedetecteerd, hoe beter. Ecclesiastical moedigt het gebruik van sociale media aan om gestolen trailers te helpen terugvinden en het bewustzijn te vergroten.

Bron: Horse&Hound

Aanbevolen artikelen

Nieuws van EquiHub

Minder lezen, meer weten

EquiHub maakt paardensportinformatie op internet toegankelijker voor Nederlandse en Belgische paardenliefhebbers. We houden lezers op de hoogte van relevante nieuws- en achtergrondartikelen uit nationale en internationale media.

Onze ervaren journalisten selecteren dagelijks belangrijke artikelen over de paardensport, waarna we een synopsis maken en een link naar het oorspronkelijke stuk bieden. EquiHub is zo een betrouwbare en uitgebreide bron voor paardenliefhebbers in Nederland en België.

Recent nieuws