Uitrusting en accessoires

Elektrisch paardentransport: de toekomst is nu

paardentransport anemone horsetrucks

Anemone Horse Trucks en Harbers Trucks werken samen

Anemone Horse Trucks en Renault bedrijfswagendealer Harbers Trucks hebben samen de eerste elektrische Renault Master E-Tech voor paardentransport ontwikkeld. Directeur-eigenaar Stefan van Kooten benadrukt het belang van verduurzaming. Daarnaast merkt hij op dat klanten vaker vragen naar milieuvriendelijke opties.

Jumping Amsterdam toont animo voor elektrisch paardentransport

Tijdens Jumping Amsterdam werd de elektrische Renault Master E-Tech gepresenteerd. Hier bleek duidelijk dat er interesse is voor elektrisch paardentransport. Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek was de eerste koper en gaat het voertuig gebruiken.

Duurzaamheid en technologie hand in hand

De Renault Master E-Tech heeft een actieradius van 200 kilometer. Bovendien kan deze opgeladen worden met stroom van zonnepanelen. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van het voertuig. Verder is het uitgerust met moderne voorzieningen zoals airco, cruise control, lederen bekleding en achteruitrijcamera.

Veelzijdigheid en toegankelijkheid voor bestuurders

De elektrische bedrijfswagen is geschikt voor verschillende toepassingen in de paardensector. Denk hierbij aan transport naar lokale trainingen, de dierenarts en het vervoer van jonge paarden. Daarnaast mag het voertuig bestuurd worden met een B-rijbewijs. De opbouw is uitgerust met een pro safety interieur voor veilig vervoer van paarden en veulens.

Toekomstige uitbreiding en samenwerking

Er staat al een volgende Renault Master E-Tech in bestelling, wat de groeiende vraag naar elektrisch paardentransport benadrukt. De samenwerking met Harbers Trucks zal worden voortgezet vanwege hun goede service en uitgebreide Europese servicenetwerk.

Financiële en fiscale voordelen van elektrisch paardentransport

De elektrische Renault Master E-Tech komt in aanmerking voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Dit biedt financiële voordelen. Ook zijn er fiscale voordelen zoals de Milieu-investeringsaftrek (MIA), waardoor ondernemers minder belasting betalen.

Bron: Anemone Horsetrucks

Aanbevolen artikelen

Nieuws van EquiHub

Minder lezen, meer weten

EquiHub maakt paardensportinformatie op internet toegankelijker voor Nederlandse en Belgische paardenliefhebbers. We houden lezers op de hoogte van relevante nieuws- en achtergrondartikelen uit nationale en internationale media.

Onze ervaren journalisten selecteren dagelijks belangrijke artikelen over de paardensport, waarna we een synopsis maken en een link naar het oorspronkelijke stuk bieden. EquiHub is zo een betrouwbare en uitgebreide bron voor paardenliefhebbers in Nederland en België.

Recent nieuws