Overig nieuws

Innovatieve Manege Wolfshoeve

manege paardensport wolfshoeve

Nieuw manege concept in Nederlandse paardensport

Dominique D’Hoore-Van der Horst en haar man Brecht D’Hoore willen een nieuwe, unieke manege bouwen die al hun dromen bevat, inclusief een tweede verdieping. Bouwen met verdiepingen is relatief nieuw in de Nederlandse paardensport. Alleen op deze manier konden ze al hun wensen realiseren binnen de grenzen van de gemeente. Deze innovatieve aanpak stelt hen in staat om meer evenementen te organiseren, met name in het winterseizoen, wanneer er meer vraag is naar binnenlocaties voor wedstrijden.

Innovatie en inspiratie

Het echtpaar runt momenteel manege de Wolf in Huijbergen, maar ze willen innoveren en uitbreiden. Ze zijn geïnspireerd door een bezoek aan stallen in Zuid-Korea, waar twee verdiepingen heel natuurlijk zijn door de glooiing in het landschap. Ook in Huijbergen past dit goed vanwege het hoogteverschil. Ze hebben hun perfecte plaatje uitgewerkt met vijftig stallen, twee zadelkamers, meerdere wasplaatsen, een indoor wedstrijdbaan, twee buitenrijbanen, een restaurant, groomverblijven en een kleine ruitersportzaak.

Realiseren van hun droomplan

Met al hun wensen en eisen stapten ze naar een bouwmanagersbedrijf dat gespecialiseerd is in bouwen en op de hoogte is van alle regelgeving binnen de gemeente. Ze kozen uiteindelijk voor een L-vormig ontwerp, dat hen in staat stelt het huidige pand te laten staan en het nieuwe gebouw eromheen te bouwen. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf gewoon kan doorgaan en de paarden geen hinder ondervinden van de bouw.

Tweede verdieping en landschappelijke inpassing

De bouwmanagers hebben slim gebruikgemaakt van de geldende regels en de wensen van Dominique en Brecht door een plan op te stellen dat een tweede verdieping bevat voor de binnenrijbanen. Ze kozen bewust voor een hoeveachtige stijl met een hoofdgebouw en poortgebouw om het ontwerp zo goed mogelijk in de omgeving te laten passen, met een landelijke entree en gebouwen die passen bij de omgeving.

Duurzaam en kwalitatief hoogstaand

Dominique en Brecht willen een duurzame, kwalitatief hoogstaande manege realiseren zonder overdreven luxe. Ze kiezen voor ambachtelijke en natuurlijke materialen zoals leisteen, baksteen en houtlook. Daarnaast leggen ze golfplaten in een dakpannenmotief, wat een chiquere uitstraling geeft maar tegelijkertijd functioneel blijft. De focus ligt op het creëren van een comfortabele en praktische omgeving voor zowel de paarden als de mensen die er werken en verblijven.

Planning en toekomst

De bouw is in volle gang, met de fundering inmiddels gelegd en de mortelschroefpalen geplaatst en gecheckt. Het streven is om begin 2024 de paarden te verhuizen naar de nieuwe manege. Daarna begint de tweede fase van het project, waarin het oude gebouw wordt afgebroken. Hoewel het project nog steeds als een droom aanvoelt, komt deze droom steeds dichter bij de werkelijkheid.

Een uniek en innovatieve manege

Met de bouw van Wolfshoeve zetten Dominique en Brecht een belangrijke stap in de evolutie van de Nederlandse paardensport. Door hun unieke visie en vastberadenheid om te innoveren, creëren ze een manege die een inspiratiebron kan zijn voor anderen in de sector. Het resultaat is een moderne en duurzame faciliteit die tegemoetkomt aan de behoeften van de hedendaagse paardensportliefhebbers, terwijl het tegelijkertijd een warme en uitnodigende sfeer behoudt.

Bron: LTO

Aanbevolen artikelen

Nieuws van EquiHub

Minder lezen, meer weten

EquiHub maakt paardensportinformatie op internet toegankelijker voor Nederlandse en Belgische paardenliefhebbers. We houden lezers op de hoogte van relevante nieuws- en achtergrondartikelen uit nationale en internationale media.

Onze ervaren journalisten selecteren dagelijks belangrijke artikelen over de paardensport, waarna we een synopsis maken en een link naar het oorspronkelijke stuk bieden. EquiHub is zo een betrouwbare en uitgebreide bron voor paardenliefhebbers in Nederland en België.

Recent nieuws