Overig nieuws

Kassa over maneges: het verhaal achter de schermen

paarden paardenwelzijn paardensport maneges

Uitzending Kassa over maneges: het verhaal achter de schermen

Op 1 april zond het televisieprogramma Kassa van BNNVARA een uitzending uit over manegebedrijven. De uitzending presenteerde een eerlijk en evenwichtig beeld, waarbij beide kanten van het verhaal werden belicht. Dit was echter geen vanzelfsprekend resultaat, maar het gevolg van proactief handelen door de Sectorraad Paarden (SRP) en haar werkgroep Publieke Opinie.

Proactieve benadering van de media

De SRP werkgroep Publieke Opinie stimuleert en begeleidt partijen uit de paardensector om actief in gesprek te gaan met de Nederlandse bevolking, politiek en media. Toen duidelijk werd dat Kassa een item over maneges voorbereidde, werd er proactief contact gelegd met de redactie. FNRS, als brancheorganisatie voor manegebedrijven, en paardenarts Vivianne van Leeuwen namens het KNMvD, traden op als woordvoerders en gesprekspartners.

Eerlijke dialoog en verbeteringen

Tijdens de uitzending werd aandacht besteed aan zowel positieve als negatieve aspecten van de paardenhouderij. Haike Blaauw, directeur van de FNRS, lichtte toe dat de sector bereid is om te verbeteren waar nodig en stappen te zetten om de paardenwelzijn te waarborgen. De SRP werkgroep Publieke Opinie benadrukt het belang van een eerlijke dialoog en samenwerking tussen de paardensector, overheid en media.

Petitie voor open dialoog

De Sectorraad Paarden startte een petitie om overheid en media op te roepen tot een open dialoog door het controleren van feiten en context, het toepassen van hoor- en wederhoor en het faciliteren van een eerlijk debat. Al ruim 16.000 paardenliefhebbers hebben deze petitie getekend om de boodschap kracht bij te zetten.

Bron: SRP

Aanbevolen artikelen

Nieuws van EquiHub

Minder lezen, meer weten

EquiHub maakt paardensportinformatie op internet toegankelijker voor Nederlandse en Belgische paardenliefhebbers. We houden lezers op de hoogte van relevante nieuws- en achtergrondartikelen uit nationale en internationale media.

Onze ervaren journalisten selecteren dagelijks belangrijke artikelen over de paardensport, waarna we een synopsis maken en een link naar het oorspronkelijke stuk bieden. EquiHub is zo een betrouwbare en uitgebreide bron voor paardenliefhebbers in Nederland en België.

Recent nieuws