Evenementen en wedstrijden

Koos de Ronde schittert op het CHIO met vierspannen

Koos de Ronde Chio paardensport

Focus op vierspannen

Vorig jaar voegde het CHIO een nieuwe showrubriek voor vierspannen toe aan het programma. Met de top 5 van de wereld in het Kralingse Bos werd het een groot succes. Dit jaar staat de rubriek opnieuw op het programma, op prime time na de Longines FEI Jumping Nations Cup. We spraken met Koos de Ronde, de drijvende kracht achter dit succes.

Over Koos de Ronde

Koos de Ronde is 46 jaar en woont in Zwartewaal. Hij is getrouwd met Marie de Ronde en heeft 3 kinderen. Koos begon op zijn 17e met aangespannen rijden en rijdt nu al jaren bij de wereldtop. Hij won elf keer teamgoud en werd meerdere keren Nederlands kampioen.

Promotie van de sport

Koos vertelde dat hij het CHIO Rotterdam als een geweldige accommodatie ziet om de vierspansport te promoten. Zijn droom is om een serie neer te zetten zoals bij het springen, met meerdere concoursen in steden als Rotterdam en Aken.

Deelnemersveld 2023

Dit jaar zijn de nummers 1 tot en met 4 van de wereld aanwezig, evenals de nummer 1 vierspanrijder van België en Amerika. Koos is erg trots op en blij met dit deelnemersveld.

Paardvriendelijk parcours

Het CHIO biedt een mooie, grote piste waar een paardvriendelijk en technisch parcours op snelheid gebouwd kan worden. De beste drie deelnemers gaan door naar de winning round, wat het extra spannend maakt. Koos’ vader is parcoursbouwer en zal het parcours ontwerpen.

Vierspannen uitgelegd

De vierspansport is een teamsport met vier paarden en drie personen op de koets. De paarden moeten getraind worden om een team te vormen, met één natuurlijke leider. De menner heeft alleen contact met de voorste twee paarden via de stem, dus het vertrouwen moet enorm zijn.

Topsport en gezelligheid

Koos denkt bij het CHIO aan topsport en gezelligheid op een prachtige locatie. De locatie in het Kralingse Bos is uniek en wordt door internationale deelnemers zeer gewaardeerd.

Liefde voor de sport

Koos benadrukte dat alle vierspanrijders hun sport uitoefenen uit liefde voor het paard. Er valt weinig te verdienen buiten de eer, dus inkomsten moeten gehaald worden uit lesgeven, sponsoren en clinics geven in binnen- en buitenland.

 

Bron: Chio

Aanbevolen artikelen

Nieuws van EquiHub

Minder lezen, meer weten

EquiHub maakt paardensportinformatie op internet toegankelijker voor Nederlandse en Belgische paardenliefhebbers. We houden lezers op de hoogte van relevante nieuws- en achtergrondartikelen uit nationale en internationale media.

Onze ervaren journalisten selecteren dagelijks belangrijke artikelen over de paardensport, waarna we een synopsis maken en een link naar het oorspronkelijke stuk bieden. EquiHub is zo een betrouwbare en uitgebreide bron voor paardenliefhebbers in Nederland en België.

Recent nieuws