Overig nieuws

LTO vakgroep Paardenhouderij: Speerpunten voor 2023

paard paardenhouderij paardensport

Paardenwelzijn: prioriteit voor LTO vakgroep Paardenhouderij

Paardenwelzijn blijft een belangrijk onderwerp voor de LTO in 2023. De focus ligt op het verbeteren van het paardenwelzijn en het uitdragen van de juiste feiten naar de buitenwereld. Het streven is om vijftig nieuwe houders van het Keurmerk Paard en Welzijn te verwelkomen.

Omgevingsbeleid: informatie en ondersteuning

De LTO vakgroep Paardenhouderij houdt paardenhouders op de hoogte van ontwikkelingen rondom stikstofplannen en omgevingsbeleid. Ze verspreiden relevante informatie en organiseren informatiebijeenkomsten. Daarnaast starten ze een lobby waar nodig om de belangen van paardenhouders te behartigen.

Paardengezondheid: meer inzicht in besmettelijke ziekten

Met de invoering van het I&R-beleid is een eerste stap gezet om besmettelijke dierziekten beter te controleren. De LTO vakgroep Paardenhouderij wil meer inzicht in besmettelijke paardenziekten in Nederland. In samenwerking met de Universiteit Utrecht ontwikkelen ze het kennisplatform PaardAlert, dat in 2023 wordt gelanceerd.

De wolf: bescherming en tegemoetkoming voor paardenhouders

De wolf vormt een bedreiging voor paardenhouders. De LTO maakt een inhaalslag om meer informatie te vergaren en ondersteuning te bieden. Ze zoeken naar antwoorden op hoe paarden tegen wolven te beschermen en zetten zich in om preventiemiddelen en schadetegemoetkoming beschikbaar te krijgen voor paardenhouders.

Contact met leden: informeren en betrokkenheid

De LTO vakgroep Paardenhouderij organiseert bijeenkomsten en informatiestromen in samenwerking met regio’s om paardenhouders te informeren en feedback te verzamelen. Ze staan open voor uitnodigingen en willen goede contacten onderhouden met hun leden.

Naast deze speerpunten zet de vakgroep Paardenhouderij zich ook in voor andere onderwerpen waar paardenhouders ondersteuning bij kunnen gebruiken, voortbouwend op de successen van voorgaande jaren.

Bron: LTO

Aanbevolen artikelen

Nieuws van EquiHub

Minder lezen, meer weten

EquiHub maakt paardensportinformatie op internet toegankelijker voor Nederlandse en Belgische paardenliefhebbers. We houden lezers op de hoogte van relevante nieuws- en achtergrondartikelen uit nationale en internationale media.

Onze ervaren journalisten selecteren dagelijks belangrijke artikelen over de paardensport, waarna we een synopsis maken en een link naar het oorspronkelijke stuk bieden. EquiHub is zo een betrouwbare en uitgebreide bron voor paardenliefhebbers in Nederland en België.

Recent nieuws