Overig nieuws

Paardenkracht voor duurzaam bosbeheer in Broeksterwâld

Thomas van der Ploeg uit Broeksterwâld gebruikt al zeven jaar zijn Schwarzwälder Fuchs-paard voor het slepen van boomstammen in het bos. Door met paarden te werken in plaats van machines, wordt de grond minder beschadigd en is er minder geluidsoverlast en CO2-uitstoot.

Het Schwarzwälder Fuchs-paard, ook wel bekend als het Zwarte Woudpaard, is een inheems Duits paardenras uit het Zwarte Woud. Dit sterke en robuuste ras staat bekend om zijn uithoudingsvermogen en veelzijdigheid, waardoor het zeer geschikt is voor het werk dat Thomas van der Ploeg met zijn paard verricht. De Schwarzwälder Fuchs-paarden zijn meestal donker gekleurd met een witte staart en manen, wat hen een opvallende verschijning maakt.

Het gebruik van Schwarzwälder Fuchs-paarden voor bosbeheer is niet alleen duurzamer, maar draagt ook bij aan het behoud van dit zeldzame paardenras. Door paarden zoals het Schwarzwälder Fuchs te gebruiken voor het werk in het bos, blijft het ras behouden en kunnen hun unieke eigenschappen worden ingezet voor een milieuvriendelijkere bosbouw.

Thomas zou graag van het werk met zijn paard zijn beroep willen maken. Hij ziet de potentie van het inzetten van paarden zoals het Schwarzwälder Fuchs voor duurzaam bosbeheer en hoopt dat meer mensen in de toekomst de voordelen van het werken met paarden zullen ontdekken.

Bron: Omrop Fryslan

Aanbevolen artikelen

Nieuws van EquiHub

Minder lezen, meer weten

EquiHub maakt paardensportinformatie op internet toegankelijker voor Nederlandse en Belgische paardenliefhebbers. We houden lezers op de hoogte van relevante nieuws- en achtergrondartikelen uit nationale en internationale media.

Onze ervaren journalisten selecteren dagelijks belangrijke artikelen over de paardensport, waarna we een synopsis maken en een link naar het oorspronkelijke stuk bieden. EquiHub is zo een betrouwbare en uitgebreide bron voor paardenliefhebbers in Nederland en België.

Recent nieuws