Overig nieuws

Paardensport: verandering en innovatie bij KNHS

Paardensport hippische wereld paard

Patrice Assendelft als nieuwe KNHS-directeur

Patrice Assendelft, met een achtergrond in de motorsport, is sinds kort algemeen directeur van de KNHS. Hij deelt zijn visie op de paardensport en hoe de KNHS toekomstbestendig kan blijven. Met zijn jarenlange ervaring in de sportwereld is hij vastbesloten om de KNHS naar nieuwe hoogten te brengen en bij te dragen aan de groei van de paardensport in Nederland.

Uitdagingen in de paardensport

Volgens Assendelft zijn er unieke uitdagingen in de paardensport, zoals negatieve bejegening op sociale media. Hij benadrukt het belang van een gezonde aanspreekcultuur en het kritisch kijken naar de organisatie van de sport. Het aanpakken van dierenwelzijnskwesties en het creëren van een positieve perceptie van de paardensport zijn essentieel voor de toekomst van de sport.

Gemeenschappelijke opdracht en innovatie

Assendelft gelooft dat paardrijden over tien jaar nog steeds mogelijk is, maar benadrukt het belang van innovatie en ontwikkeling. Hij wil wetenschap betrekken bij de sport en ziet de KNHS als een voortrekker in dit proces. Door samen te werken met universiteiten en onderzoeksinstituten, wil hij de sport verbeteren op het gebied van training, prestaties en dierenwelzijn.

Young Leaders-programma

De nieuwe directeur is onder de indruk van het Young Leaders-programma. Hij wil hen een duidelijke positie geven binnen de vereniging en pleit voor jeugdbestuursleden in alle regio’s. Hij gelooft dat jonge mensen verandering kunnen brengen en de sport toekomstbestendig kunnen maken. Door jongeren te betrekken bij besluitvorming, kunnen zij helpen bij het stimuleren van innovatie en het aantrekkelijker maken van de paardensport voor toekomstige generaties.

Digitale transformatie en dienstverlening

De KNHS werkt aan een digitale transformatie om een eigentijdse organisatie te worden. Dit zal leiden tot een efficiëntere dienstverlening, waardoor er meer tijd kan worden besteed aan officials, instructeurs en sportaanbieders. Door het implementeren van moderne technologieën en het optimaliseren van communicatie, kan de KNHS beter inspelen op de behoeften van haar leden.

Bron: KNHS

Aanbevolen artikelen

Nieuws van EquiHub

Minder lezen, meer weten

EquiHub maakt paardensportinformatie op internet toegankelijker voor Nederlandse en Belgische paardenliefhebbers. We houden lezers op de hoogte van relevante nieuws- en achtergrondartikelen uit nationale en internationale media.

Onze ervaren journalisten selecteren dagelijks belangrijke artikelen over de paardensport, waarna we een synopsis maken en een link naar het oorspronkelijke stuk bieden. EquiHub is zo een betrouwbare en uitgebreide bron voor paardenliefhebbers in Nederland en België.

Recent nieuws