Bedrijf in beeld

Paardenvoer: Het verhaal achter Havens Paardenvoeders

Havens Paardenvoeders paardenvoer

Het begin van Havens Paardenvoeders

Havens Paardenvoeders is een familiebedrijf met een lange geschiedenis, opgericht in 1845. Oorspronkelijk begonnen met het produceren van meel en voer voor verschillende dieren, heeft Havens zich ontwikkeld tot een toonaangevend producent van paardenvoer. Na de Tweede Wereldoorlog veranderde de rol van paarden en ontstond er vraag naar voer voor sportpaarden, drachtige merries en opgroeiende veulens.

Havens’ focus op sportpaarden

Havens heeft altijd de focus gelegd op sportpaarden, aangezien deze een voorbeeldfunctie vervullen voor de sector. Samen met klanten ontwikkelen zij voeders door middel van testen en aanpassingen in de praktijk, ondersteund door labonderzoek. Hierdoor zijn ze in staat om hoogwaardige producten te leveren tegen concurrerende prijzen.

Trends en uitdagingen in Paardenvoeders

De grootste uitdaging voor Havens is het inspelen op trends en ontwikkelingen. Naast traditionele brokken en muesli’s hebben zij de samenstelling van het voer aangepast aan veranderende eiwitwaardes in ruwvoer en de vraag naar voer met een laag suiker- of zetmeelgehalte. Ook ontwikkelden zij het product Gastro+, dat de zuurgraad in de maag van paarden kan verlagen.

Klanten bereiken en communicatie

Havens richt zich op zowel particulieren als professionele paardenhouderijen en bereikt deze doelgroepen via evenementen, beurzen, sociale media en hun buitendienst. Ze zien het belang van korte, flitsende video’s en willen hierin stappen maken voor hun communicatie naar (potentiële) klanten.

Productie en export

Met één productielocatie exporteert Havens naar meer dan 55 landen. Grondstoffen worden gemengd met vitaminen en mineralen en verwerkt tot eindproducten die via bulk naar stallen gaan of verpakt worden in zakgoed om via dealers te worden verkocht. De groei in export is grotendeels te danken aan de wereldwijde reputatie van Nederland op paardensportgebied.

De toekomst van Havens en de paardensport

Volgens Havens is het belangrijk om de paardensector positief te promoten en te laten zien hoe zorgvuldig er met paarden wordt omgegaan. Alleen dan kan de paardensport blijven bestaan en kan Havens paardenvoer blijven verkopen.

Bron: De Hippische Ondernemer

Aanbevolen artikelen

Nieuws van EquiHub

Minder lezen, meer weten

EquiHub maakt paardensportinformatie op internet toegankelijker voor Nederlandse en Belgische paardenliefhebbers. We houden lezers op de hoogte van relevante nieuws- en achtergrondartikelen uit nationale en internationale media.

Onze ervaren journalisten selecteren dagelijks belangrijke artikelen over de paardensport, waarna we een synopsis maken en een link naar het oorspronkelijke stuk bieden. EquiHub is zo een betrouwbare en uitgebreide bron voor paardenliefhebbers in Nederland en België.

Recent nieuws