Gezondheid en welzijn

Slobber voor paarden: het ultieme voer en traktatie

Wat is slobber?

Slobber is al jaren een bekend en smakelijk paardenvoer met als hoofdbestanddeel zemelen. Het belangrijkste kenmerk van slobber is dat je het nat voert en er een lekker papje van kunt maken voor je paard. De slobber van Pavo is een volwaardig voer, wat betekent dat alle vitaminen en mineralen voor de dagelijkse behoefte van je paard erin zitten. Het is dus geen snoep of extraatje waar niets in zit, maar een veelzijdige voersoort die bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van je paard.

Hoe voer je slobber aan een paard?

Door de veelzijdigheid van dit product kun je slobber op verschillende manier gebruiken. Zo kun je het geven als extraatje na inspanning, verwennerij, als kuur, om de darmen schoon te houden, als vast onderdeel in het rantsoen, als wedstrijdvoer voor moeilijke eters, om elektrolyten mee aan te vullen, of als je paard moet aankomen. Hoe vaak je slobber geeft, hangt dus af van de manier waarop je het gebruikt. Dat kan variëren van één keer per dag tot zo af en toe.

Zo maak je slobber klaar voor je paard

Het belangrijkste kenmerk van slobber is dat het niet droog voert, maar altijd klaarmaakt met water. In het voeradvies van Pavo slobbers wordt geadviseerd om één deel slobber te mengen met één deel heet water (koud water kan eventueel ook). Dit laat je even staan totdat het een warme brei is geworden, die in dikte vergelijkbaar is met vla. Als je het te waterig vindt, dan kun je nog wat slobber toevoegen of meng je het de volgende keer met minder water. Vind je het te dik, voeg dan extra water toe. Ook je paard of pony kan nog een voorkeur hebben in de dikte. Sommigen hebben het het liefst zo vloeibaar mogelijk en drinken het op. Anderen willen echt wat te kauwen hebben en eten het liever als (erg) dikke pap. Op die manier kun je zelf beslissen wat voor jou en je paard of pony het beste werkt.

Pavo SlobberMash of Pavo GrainFreeMash

Wist je dat het woord ‘mash’ de Engelse naam voor slobber is? Ook in Duitsland wordt slobber ‘mash’ genoemd. Omdat Pavo een internationaal bedrijf is, hebben onze slobbers de naam Mash gekregen. Beide producten zijn een smakelijke traktatie die de spijsvertering van het paard ondersteunen. Pavo SlobberMash bevat echter granen, die energie bevatten en daardoor zorgen voor gewichtstoename. Pavo GrainFreeMash is bewust caloriearm en bevat geen granen. Bovendien is er een groot verschil in de hoeveelheid suiker en zetmeel.

Aanbevolen artikelen

Nieuws van EquiHub

Minder lezen, meer weten

EquiHub maakt paardensportinformatie op internet toegankelijker voor Nederlandse en Belgische paardenliefhebbers. We houden lezers op de hoogte van relevante nieuws- en achtergrondartikelen uit nationale en internationale media.

Onze ervaren journalisten selecteren dagelijks belangrijke artikelen over de paardensport, waarna we een synopsis maken en een link naar het oorspronkelijke stuk bieden. EquiHub is zo een betrouwbare en uitgebreide bron voor paardenliefhebbers in Nederland en België.

Recent nieuws