Paardenrassen en fokkerij

Veulen breekt records op veiling

Recordbedrag van 360.000 euro voor uniek veulen Das Machine

Het Kempense veilingbedrijf Equbreeding.auction heeft deze week het duurste veulen ooit in België geveild. Het enkele maanden oude veulen, genaamd Das Machine EQ Z, werd verkocht voor een recordbedrag van 360.000 euro naar het buitenland. Dit verbrijzelde het vorige veilingrecord voor een veulen, dat op 167.500 euro stond.

Belgische paarden en veulens populair

Belgische paarden zijn traditioneel zeer gewild op de markt. Tijdens deze veiling werd er voor meer dan 2 miljoen euro aan Belgische raspaarden en -veulens verkocht aan binnen- en buitenlandse kopers. Matthias Claeys van Equbreeding.auction toonde zich tevreden met het resultaat en stelde dat de kwaliteit van de Belgische fokkerij internationaal werd erkend.

Unieke afstamming van Das Machine

Volgens Bram van Hulle, ook van Equbreeding.auction, is Das Machine een uniek veulen vanwege zijn afstamming. Het veulen is de volle broer van de hengst Emerald, die op olympisch niveau sprong. Das Machine is de enige levende volle broer van Emerald en is afkomstig van een Oost-Vlaamse fokker. De verwachting is dat het veulen in de toekomst eveneens hoge prestaties zal leveren, wat bijdraagt aan de enorme interesse in Das Machine.

Eerste hybride veiling bij Equbreeding.auction

Dit jaar organiseerde het jonge veilingbedrijf voor de tweede keer een veiling voor paarden. Na een online veiling vorig jaar, waarbij het duurste embryo werd verkocht voor 76.000 euro, vond ditmaal de eerste hybride veiling plaats. Deze veiling werd zowel online als in de zaal van Stal De Eyckenhoeve in Geel gehouden, met ongeveer 350 gasten aanwezig. Het winnende bod kwam van een Amerikaanse koper in de zaal.

Impact op de paardensport en fokkerij

De recordverkoop van Das Machine onderstreept het belang van veilingen voor de paardensport. Ze trekken niet alleen topruiters en -amazones, maar ook investeerders en fokkers die op zoek zijn naar hoogwaardige paarden en veulens. Het succes van Equbreeding.auction’s veiling zal naar verwachting bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de Belgische paardensport en fokkerij.

Bron: Vrt.be

Aanbevolen artikelen

Nieuws van EquiHub

Minder lezen, meer weten

EquiHub maakt paardensportinformatie op internet toegankelijker voor Nederlandse en Belgische paardenliefhebbers. We houden lezers op de hoogte van relevante nieuws- en achtergrondartikelen uit nationale en internationale media.

Onze ervaren journalisten selecteren dagelijks belangrijke artikelen over de paardensport, waarna we een synopsis maken en een link naar het oorspronkelijke stuk bieden. EquiHub is zo een betrouwbare en uitgebreide bron voor paardenliefhebbers in Nederland en België.

Recent nieuws